مشتری مداری
برای نفوذ در دل مشتری باید اصول مختلفی را رعایت کنیم. یکی از اصول ارتباط با مشتری اصل برداشت اولیه می باشد. برداشت اولیه تصویری است که در هنگام اولین مراجعه مشتری به شرکت در ذهن او نقش می بندد.از همان لحظه ایی که مشتری وارد یا محل کار شما می شود یا با شما تماس می گیرد یا وارد وب سایت شما می شود ،یک تصویر ذهنی از شما و برند شما در ذهن او شکل می گیرد.
اگر برداشت اولیه مثبت باشد پایه و اساس ارایه خدمات به مشتری شکل خوبی پیدا می کند و اگر برداشت اولیه منفی باشد باید تلاش خیلی بیشتری برای تغییر ذهنیت مشتری صورت دهید.حال سوال این است: ما چگونه می توانیم برداشت اولیه مثبتی در ذهن مشتری ایجاد کنیم؟
۱. برای نفوذ در دل مشتری ظاهر حرفه ایی داشته باشید.
مردم اول شما را می بینند و بعد صدای شما را می شنوند.اولین گام برای ایجاد یک برداشت اولیه مناسب ، ظاهر شماست.اگر ظاهر مناسبی نداشته باشید ،باعث می شود یک مانع اولیه در برابر برداشت اولیه مثبت مشتری ایجاد شود.لباس پاکیزه و متناسب با کسب و کار خود بپوشید.لباس شما باید مرتب باشد.سر وضع شما باید مرتب و متناسب با کسب و کار شما باشد : موی شما،آرایش چهره شما،ریش شما ،کفش شما،زیور آلات شما و …
۲. شرکت و دفتر شما باید مرتب باشد.
محیط کسب و کار شما باید مطابق با انتظار مشتری و حتی فراتر از انتظارات وی باشد. برای نفوذ در دل مشتری محیط باید تمیز و مرتب باشد.جا برای نشستن مشتری موجود باشد و به طور کلی مشتری باید احساس راحتی داشته باشد.
۳. برای نفوذ در دل مشتری باید ادب و نزاکت داشته باشید.
همه ما در دوران کودکی اصول رفتار مودبانه را آموخته ایم ولی در کسب و کار و تعاملات خود با مشتریان گاهی اوقات این اصول را فراموش می کنیم.
به تمامی مشتریان خود سلام کنید و شما در سلام کردن پیش قدم باشید.به آن ها خوش آمد بگویید.یک لبخند ساده و یک نگاه مشتاق به آن ها نشان می دهد از آمدن آن ها به کسب و کار خود خوشحال هستید. هنگام مکالمه با مشتری، به مشتری تمام و کمال توجه کنید. پول نشمارید.به صفحه مانیتور خود نگاه نکنید. قفسه ها را مرتب نکنید و… تمامی توجه شما باید برای مشتری باشد.
مشتری ایرانی دوست ندارد با نگاه دنبال شود.
برخی مشتری ها دوست دارند خودشان در فضای فروشگاه به گردش بپردازند و برخی های دیگر دوست دارند فروشنده آن ها را همراهی کند.زمانی که مشتری به داخل فروشگاه شما آمد می توانید به او بگویید هر زمان که دستوری داشتید من در خدمت شما هستم.همه چیز را با لبخند بگویید .وقتی به لبخند زدن عادت کنید،لبخند شما طبیعی به نظر خواهد رسید،نه مصنوعی و نه زورکی.لبخند در هر موقعیتی که هستید عالی است در غم،شادی،در مواجهه با دشمن،در مواجهه با دوست و …کارهایی وجود دارند که نباید در حضور مشتری انجام شوند.بعضی از این کار ها عبارتند از صحبت کردن با تلفن جهت امور شخصی،سیگار کشیدن،خوردن غذا و تنقلات و آدامس جویدن.
برخی از کلمات مودبانه وجود دارند که جلوه خوبی به کلام شما می بخشند مثل : اجازه دارم ،دستور دهید و …. این عبارات مودبانه را در کلام حود به کار ببرید.
هرگز پشت سر یک مشتری صحبت نکنید.اگر بعد از رفتن یک مشتری در مقابل سایر مشتریان در رابطه با آن فرد بدگویی کنید سایرین شما را فرد قابل اطمینانی محسوب نخواهند کرد.
اسامی مشتریان خود را یاد بگیرید و جملات خود استفاده کنید و آن ها را مخاطب قرار دهید.مردم عاشق شنیدن فامیل خود از زبان دیگران هستند.وقتی فامیل آن ها را می گویید به آن ها نشان می دهید برای شما اهمیت دارند.خدا حافظی خوبی با مشتریان داشته باشید.به نظر من خداحافظی کردن به اندازه سلام کردن مهم است به خصوص زمانی که مشتری از شما خرید نمی کند.شما با رفتار خوب خود باید به آن ها نشان دهید شما برای شخصیت آن ها احترام قائل هستید و نه برای پول آن ها.